Dimarts, 26 de Març de 2019
Mancomunitat Taula del Sénia      TAULA del SÉNIA
     Territori Sénia
 
Logotipus
 
LA MANCOMUNITAT T.d.S.
Què és la Mancomunitat?
Membres i Directius
On trobar-mos?
Història: la Taula del Sénia
Perfil de contractant
 
PROJECTES I ACTUACIONS
Jornades Europees Patrimoni
Museus i Àrees Oliveres M.
Avalem Joves
Taller Fem Territori
JEP2018
Camins Oliveres Mil·lenàries
OLIVAT
 
ACTIVITATS
Mostres Taula del Sénia
Festa Tossal del Rei
Congrés i Dia Mundial Olivera
Exposicions
 

 
 XARXES SOCIALS
» Apreta damunt... i segueix-mos!
Facebook Twitter Youtube


 PARLAMENT DE CATALUNYA DEBAT LA PROTECCIÓ D'OLIVERES MIL·LENÀRIES
» Paco Zapater porta al President 98.499 firmes de suport

Paco Zapater, advocat tarragoní, enamorat d'estes oliveres va iniciar la recollida de firmes en suport a la protecció d'Oliveres mil·lenàries a Catalunya, i en total han segut 98.499, que dimarts 19/03 se li donaran al President del Parlament de Catalunya, Roger Torrent. A més dimecres 20/03 es farà el debat al Plenari de la Proposició Llei protecció Oliveres monumentals

Foto ampliada

 ACTIVITATS ESCOLARS A LES HISTÒRIES DE PATRIMONI EUROPEU
» S'han fet ja a Ulldecona, Sant Jordi i Alcanar...

Les Oliveres mil·lenàries Territori Sénia van rebre el Premi Històries Patrimoni Europeu i ara es fan algunes de les activitats. Amb la col·laboració dels Ajuntaments i de les Escoles dels pobles s'estan fent activitats pels municipis: Ulldecona, Sant Jordi, Alcanar... Es fa una ruta a una Olivera mil·lenària i allí s'explica com es medeixen les oliveres i també escolleixen el nom de la olivera més bonica. Està tenint molt d'èxit de participació i conscienciació!

Foto ampliada

 16ª MOSTRA DE LA TAULA DEL SÉNIA: 23 i 24 DE MARÇ A ROSSELL
» Es farà coincidint en la Fira de Rossell els dies 23 i 24 de març

Enguany es celebra la 16ª Mostra de la Taula del Sénia a Rossell i s'ha preparat per als dies 23 i 24 de març, coincidint amb la Fira de Sant Josep. El dissabte s'inaugurarà la nova Exposició d'oliveres mil·lenàries i es farà una degustació d'olis i textures. El diumenge 24 de març al recinte firal, es muntaran els estands dels pobles de la Mancomunitat que estaran oberts de les 10 a les 14 hores i de les 16 a les 18. A més de les Alcaldesses i Alcaldes de tots els pobles assitiran diverses autoritats.

cartell ampliat

 PROJECTE "OLIMIL" SUBVENCIONAT PEL SOC ALS POBLES CATALANS
» Busquen finques d'oliveres abandonades per posar en producció

Fruit del treball de la Mancomunitat i l'Associació per la conservació i posada en valor de les Oliveres mil·lenàries Territori Sénia, encara que hi han 5.000 exemplars, sols es cullen menys de 1.000. Com fa falta Oli de qualitat sobretot per a nous mercats internacionals, el SOC ha subvencionat aquest programa que ha començat fent l'inventari de finques d'oliveres abandonades per a després buscar gent disposada a tornar-les a posar en producció.

Foto ampliada

 NOU LLIBRE EN MARXA 'OLIVERES MIL·LENÀRIES, IDENTITAT TERRITORI SÉNIA'
» Receptes dels Restaurants amb Oli Farga Milenaria

Gràcies a l'ajuda de les Diputacions de Castelló, Tarragona i Terol, i amb la participació dels millors restaurants del Territori Sénia es prepara el llibre 'OLIVERES MIL·LENÀRIES, IDENTITAT DEL TERRITORI SÉNIA' en el que la base, a més de moltes fotografies i textos, serà una recepta feta amb Oli Farga Milenaria (amb la foto) que, a més de sortir al llibre, els restaurants incorporaran a la carta i oferiran als seus clients. Un excel·lent maridatge!

Foto ampliada

 ACTE DE RECONEIXEMENT ALS 3 PRESIDENTS DE LES DIPUTACIONS
» Es va fer a l'Ajuntament de Traiguera en un acte oficial

La Mancomunitat Taula del Sénia i l'Associació Territori Sénia han agraït als 3 Presidents de les Diputacions de Castelló, Javier Moliner, de Tarragona, Josep Poblet i de Terol Ramón Millán el haver segut els promotors d'iniciar línies conjuntes de cooperació de les 3 Diputacions amb la Taula del Sénia. L'acte oficial es va fer a l'ajuntament de Traiguera, però abans i després van visitar oliveres mil·lenàries a Pena-roja de Tastavins i també els Museus d'oliveres mil·lenàries de la Jana i d'Ulldecona.

Foto ampliada

 LES OLIVERES MIL·LENÀRIES TERRITORI SÉNIA, RECONEGUDES SIPAM DE LA FAO
» La Mancomunitat autora de la candidatura, amb molts de suports

La Mancomunitat Taula del Sénia, amb la col·laboració de l'Associació Territori Sénia i el suport del Ministeri d'Agricultura, els Consellers Agricultura de la C. Valenciana, Catalunya i Aragó i els Presidents de les Diputacions de Castelló, Tarragona i Terol, va presentar a la FAO la candidatura del Sistema Oliveres Mil·lenàries Territori Sénia per a ser reconegut com a SIPAM. De forma oficial, el 14 desembre 2018 les Oliveres Mil·lenàries Territori Sénia han estat reconegudes com a Sistema Important del Patrimoni Agrícola Mundial (SIPAM) per la FAO.

Foto ampliada

 Més noticies...
 
 
ELS 27 MUNICIPIS
Dades dels municipis
Vídeos dels municipis
Webs Ajuntaments
 
BUTLLETINS OFICIALS
 
BUTLLETINS OFICIALS
 
ENLLAÇOS ÚTILS
 
Serveis
Àlbums
Enviar missatge
Cercador