Diumenge, 23 de Setembre de 2018
Mancomunitat Taula del Sénia      TAULA del SÉNIA
     Territori Sénia
 
Logotipus
 
Jornades Europees Patrimoni

Museus i Àrees

LA MANCOMUNITAT T.d.S.
Què és la Mancomunitat?
Membres i Directius
On trobar-mos?
Història: la Taula del Sénia
Perfil de contractant
 
PROJECTES I ACTUACIONS
Jornades Europees Patrimoni
Museus i Àrees Oliveres M.
Avalem Joves
Taller Fem Territori
JEP2018
Camins Oliveres Mil·lenàries
OLIVAT
 
ACTIVITATS
Mostres Taula del Sénia
Festa Tossal del Rei
Exposicions
 

 
 XARXES SOCIALS
» Apreta damunt... i segueix-mos!
Facebook Twitter Youtube


 JORNADES EUROPEES PATRIMONI 2018 ALS 27 POBLES DEL TERRITORI SÉNIA
» Enguany, l'Art de compartir: ermites, peirons, creus de terme

Estan en marxa les Jornades Europees de Patrimoni 2018, dedicades a l'Art de compartir i en el Territori Sénia, més en concret a ermites, peirons, creus de terme. Enguany, per primera vegada es fan activitats als 27 municipis de la Mancomunitat, havent-ne 29 en total. Les diferents activitats comencen el diumenge 9 de setembre i acaben el 25 de novembre i permeten visitar i conèixer millor part de l'important patrimoni històric, cultural i estètic que es troba repartit pels 27 pobles del Territori Sénia.

Foto ampliada

 FESTA DEL TOSSAL DEL REI EL DIUMENGE 7 D'OCTUBRE AL TOSSAL I FREDES
» Organitzat pels 3 ajuntaments: la Pobla, la Sénia i Vall de Roures

Com tots els anys, el diumenge 7 octubre de 2018 es farà la FESTA DEL TOSSAL DEL REI al propi Tossal del Rei i a Fredes, organitzada pels ajuntaments de la Pobla de Benifassà, la Sénia, Vall de Roures amb la col·laboració de la Taula del Sénia. El tiquet del dinar costa 10€ i es poden adquirir als 3 ajuntaments i a la Mancomunitat Taula del Sénia, fins al dia 2 d'octubre. L'acte al Tossal és a les 11.30 i el dinar a Fredes a les 14.00. US ESPEREM! 

cartell ampliat

 PRÀCTIQUES DEL TALLER D'OCUPACIÓ TAULA SÉNIA: NETEJA CAMINS I SENDERS
» Es fan pels 15 pobles valencians, ara estan a Vallibona

El SERVEF aprovà un nou Taller Ocupació Taula Sénia de 12 mesos, amb 10 alumnes i 3 docents per a acondicionar senders i camins dels 15 pobles valencians de la Taula del Sénia, que s'imparteix al Centre cívic de Rossell i els treballs a tots els pobles. Després de fer-se la primera part de la formació es fan pràctiques als diferents pobles. Ara estan a Vallibona

Foto ampliada

 15 MOSTRA DE LA TAULA DEL SÉNIA A PENA-ROJA DE TASTAVINS
» El dissabte 13 octubre 2018 de les 10.00 a les 18.00 hores

El dissabte 13 d'octubre d'enguany, de les 10.00 a les 18.00 hores es celebrarà la 15ª MOSTRA DE LA TAULA DEL SÉNIA al municipi de PENA-ROJA DE TASTAVINS. En la Mostra participen la majoria de municipis que formen part de la Mancomunitat i cada un d'ells, al seu estand, exposa lo més representatiu de cada poble. Com a novetat enguany, al fer-se també la segona edició del Tastavins Trail, cada poble farà la presentació dels seus projectes esportius, mediambientals i turístics. 

cartell ampliat

 ASSEMBLEA DE L'ASSOCIACIÓ TERRITORI SÉNIA AMB NOVES INCORPORACIONS
» Es va repassar de la collita 2017-18 i preparar la d'enguany

Es va fer Assemblea de l'Associació Territori Sénia on, a més de la incorporació de l'empresa 'MIL & UN VERD' de Reus, es va fer un resum de la collita 2017/18 de la Marca de Garantia Aceite Farga Milenaria. També es va informar de tot lo relatiu a les Oliveres mil·lenàries a nivell agrari, gastronòmic, turístic, mediambiental, etc. i finalment de la candidatura "Sistema Agrícola Oliveres mil·lenàries Territori Sénia" presentada a la FAO, a la que l'Assemblea va donar tot el su suport. 

Foto ampliada

 LES OLIVERES MIL·LENÀRIES T. SÉNIA, CANDIDATES A SIPAM DE LA FAO
» Presentat l'expedient per la Mancomunitat, amb molt de suport

La Mancomunitat Taula del Sénia, amb la col·laboració de l'Associació Territori Sénia i el suport del Ministeri d'Agricultura, els Consellers Agricultura de la C. Valenciana, Catalunya i Aragó i els Presidents de les Diputacions de Castelló, Tarragona i Terol, ha presentat a la FAO (Roma) la candidatura del Sistema de Patrimoni Agrícola Mundial Oliveres Mil·lenàries Territori Sénia per a ser reconegut com a SIPAM. Fins ara en tot el món, sols n'hi ha 50 de reconeguts i 2 d'ells a Espanya: "el Valle Salado a Alava" i "la Uva pasa en la Axarquía (Málaga)".  

Foto ampliada

 PROPOSICIÓ DE LLEI DE PROTECCIÓ D'OLIVERES MONUMENTALS A CATALUNYA
» Presentada pel Grup parlamentari Socialistes i Units per Avançar

Després de visitar les Oliveres mil·lenàries del Territori Sénia, els Diputats Jordi Terrades i Rosa Mª Ibarra del Grup Parlamentari Socialistes i Units per Avançar han presentat una Proposició de llei al Parlament de Catalunya sobre protecció de les Oliveres monumentals a Catalunya, proposant que siguin protegides totes les que tenen més de 3,50 m de perímetre de tronc a una alçada de 1,30 m del sòl.

Foto ampliada

 Més noticies...
 
 
ELS 27 MUNICIPIS
Dades dels municipis
Vídeos dels municipis
Webs Ajuntaments
 
BUTLLETINS OFICIALS
 
BUTLLETINS OFICIALS
 
ENLLAÇOS ÚTILS
 
Serveis
Àlbums
Enviar missatge
Cercador