Diumenge, 23 de Juliol de 2017
Mancomunitat Taula del Sénia      TAULA del SÉNIA
     Territori Sénia
 
Logotipus
 
LA MANCOMUNITAT T.d.S.
Què és la Mancomunitat?
Membres i Directius
On trobar-mos?
Història: la Taula del Sénia
Perfil de contractant
 
PROJECTES I ACTUACIONS
Museus i Àrees Oliveres M.
Exposicions Itinerants
Conveni Camins Rurals
Ajudes Reindustrialització
Conveni CDR 2011
Taller Empleo T. Encuentros
Camins Oliveres Mil·lenàries
OLIVAT
 
ACTIVITATS
Mostres Taula del Sénia
Festa Tossal del Rei
Concurs Taula del Sénia
 
OCI
Penja les teues fotos
Mira les fotos rebudes
 

 
  
 REUNIÓ DE LA COMISSIÓ MIXTA MARCA GARANTIA ACEITE FARGA MILENARIA

Es va valorar la campanya i es van donar els Certificats

Reunió de la Comissió Mixta de la Marca de Garantia Aceite Farga Milenaria per valorar la campanya i donar els Certificats expedits per l'empresa de certificació NAcert als 9 molins i envasadors, que ela- boren les 10 marques integra- des: Vilar mil·lenari, 1000 tardors, Alboredes, Iberolei mil·lenari, Cervol milenario, Lacrima Olea mil·lenària, Oro Milenario, Millenium, Thiar Julia Farga Milenario, Llum del Mediterrani Mil·lenari. Els olis d'estes marques són els únics certificats de ser d'oliveres mil·lenàries i de qualitat màxima!

6è Congrés: Oliveres mil·lenàries Territori Sénia
Collita 2016: M.G. ACEITE FARGA MILENARIA
 

Dintre del 6è Congrés Oliveres mil·lenàries Territori Sénia: D.O. Carxofa de Benicarló i M.G. Oli Farga Milenaria, Jaume Antich President de l’Associació Territori Sénia presenta els resultats de la collita d’enguany (2016) que és la primera en la que ja està funcionant la Marca de Garantia Aceite Farga Milenaria i en la que com a majors novetats cal destacar:
A més dels 8 molins que havia:
- PORTA I FERRÉ SAT                              (La Galera)
- ACOMONT SCCL                                    (Ulldecona)
- AGRÀRIA LES ALBOREDES                    (La Jana)
- MONTEBRE SCCL                                   (Santa Bàrbara)
- ALMAZARA O. CERVOL SCV 2a              (Traiguera)
- AGR. CAT. S.C. GODALL SCCL              (Godall)
- COOP. AGR. LA UNIÓN CÀLIG C.V.        (Càlig)
- ALMAZARA V. DELLÀ E HIJOS                (Traiguera)
s’han incorporat 2 noves marques, aplegant ja a 10:
- BODEGAS PESET VALLÉS SCP              (Traiguera)
- TERRES DE LLUM SL                              (Traiguera)

Durant els 8 anys de col·laboració entre la Mancomunitat i els 8 molins a través de l’Associació, s’han elaborat un total de 45.000 botelles de 0,5 L. oscil·lant des de les 455 del 2011 (per causa de la sequera extrema) a les 13.000 del 2015 (any de la màxima collita).
Pel que fa a la nova collita d'enguany, 2016, cal destacar que malgrat la gran sequera de l’estiu, la pluja de la tardor ha salvat part de la collita, quedant una producció de 7.000 botelles de 0,5 L. entre totes les 10 marques que elaboren l’oli certificat sols d’oliveres mil·lenàries de la varietat Farga i d’una qualitat superior al Verge Extra.
Una empresa de certificació agroalimentària ha auditat la traçabilitat de tot el procés: que l'oli sols procedeix d'oliveres mil·lenàries (de més de 3,50 m de perímetre de tronc a 1,30 m del terra) i que les característiques químiques i organolèptiques són les exigides per a aquest oli de Farga mil·lenària, únic al món. És un oli de color verd daurat, amb aroma afruitat d'intensitat mitjana-alta que recorda l'herba acabada de tallar, el sabor està equilibrat entre el picant i el dolç i l'amarg és lleuger.
 
Entre les 10 marques han inscrit 1.009 oliveres mil·lenàries al Registre de Productors de la Marca de Garantia, repartides per 12 pobles: Traiguera (428), Ulldecona (274), la Jana (148), Godall (64), Rossell (37), Sant Jordi (33), Cervera del Maestre (8), Càlig (5), la Sénia (4), Freginals (4), Canet lo Roig (2) i la Galera (2), de les que 24 no són de la varietat Farga i no es poden recollir, i per tant el número total és de 985.
Com la producció no és molt elevada al ser arbres tant antics, s’han collit 460 oliveres mil·lenàries que en total han donat 19.659 K d’olives, de les que s’han extret 3.250 K d’oli (amb un rendiment mitjà del 16,50%). La producció d’olives per olivera és molt variable, ja que si bé la mitjana és de 42,7 K, hi ha moltes oliveres de producció més baixa i, en canvi, unes poques que per les seves dimensions i per haver rebut rec de suport han superat els 300 K. Estan repartides pels 7 termes municipals següents: Traiguera (229), Ulldecona (122), la Jana (74), Sant Jordi (17), Godall (13), Càlig (3) i la Galera (2).
Data: 03-07-2016
 Foto ampliada
 
ELS 27 MUNICIPIS
Dades dels municipis
Vídeos dels municipis
Webs Ajuntaments
 
BUTLLETINS OFICIALS
 
Serveis
Àlbums
Enviar missatge
Cercador