Diumenge, 27 de Maig de 2018
Mancomunitat Taula del Sénia      TAULA del SÉNIA
     Territori Sénia
 
Logotipus
 
LA MANCOMUNITAT T.d.S.
Què és la Mancomunitat?
Membres i Directius
On trobar-mos?
Història: la Taula del Sénia
Perfil de contractant
 
PROJECTES I ACTUACIONS
Jornades Europees Patrimoni
Museus i Àrees Oliveres M.
Avalem Joves
Taller Fem Territori
Camins Oliveres Mil·lenàries
OLIVAT
 
ACTIVITATS
Mostres Taula del Sénia
Festa Tossal del Rei
Exposicions
 

 
  
 TROBADA DELS RESPONSABLES D'AGRICULTURA 3 CC.AA. AL TERRITORI SÉNIA

Es reuneixen amb la Taula del Sénia i l'Associació

Els responsables d'Agricultura de la Comunitat Valenciana, Catalunya i Aragó van visitar les Oliveres mil·lenàries del Territori Sénia: Museus de l'Arión (Ulldecona) i Pou del Mas (la Jana) i tenir reunions de treball amb la Mancomunitat Taula Sénia i l'Associació Territori Sénia. Davant les peticions de les 2 institucions, els 3 dirigents autonòmics s'han compromés a estudiar-ho per al futur.


Trobada Agricultura 3 CC.AA. al Territori Sénia
Es reuneixen amb la Taula del Sénia i l’Associació
 


Els responsables dels Departaments d’Agricultura o Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana, Catalunya i Aragó han visitat avui les Oliveres mil·lenàries del Territori Sénia i han tingut reunions de treball amb la Mancomunitat de la Taula del Sénia i l’Associació Territori Sénia.
 
De València han assistit Francisco Rodríguez (Secretari General d’Agricultura) i Antoni Lozano (Assessor de la Consellera Elena Cebrián), de Catalunya David Mascort (Secretari General del Departament) i Ferran Grau (Director del Servei a les Terres de l’Ebre) i d’Aragó Ignacio Magaña (Assessor del Conseller Joaquín Olona).
Per la Mancomunitat Alfons Montserrat (President), Tere Adell (Gerent) i Xus Querol (Administració) més els Alcaldes i regidors dels 3 pobles visitats: Núria Ventura i Cati Brusca (Ulldecona), Javier Ferrer i Albert Siset (Traiguera) i Domingo Tolós i Ismael Vilanova (la Jana).
Per l’Associació el President Jaume Antich i els representants dels molins productors i envasadors d’oli d’oliveres mil·lenàries: Roser Albiol (Acomont), Guillermo Vea i David Pla (Alboredes), Fernando Tolós i José M. Ortí (C. Cervol), Balbino Pastor (C. Godall), Víctor Anglés (C. Càlig), Guillermo Dellà (A. V. Dellà) i Amador Peset (B. Peset).
 
S’ha començat la visita al Museu d’oliveres mil·lenàries de l’Arión (Ulldecona), admirant les magnífiques oliveres del recorregut i acabant a la ‘Farga de l’Arión’, l’olivera datada més antiga del món (1.703 anys) i tenint una primera reunió de treball.
També s’ha visitat el Museu d’oliveres mil·lenàries Pou del Mas (la Jana), recorrent l’itinerari senyalitzat, on destaquen oliveres com ‘la de les Parelles’ que va obtenir el Premi AEMO a la millor olivera monumental d’Espanya al 2014.
 
Al mig de les 2 visites, a les instal·lacions del molí d’oli de la Cooperativa Cervol (Traiguera), s’ha fet la reunió conjunta de tots: representants dels 3 Governs autonòmics (Aragó, Catalunya i Comunitat Valenciana), Mancomunitat de la Taula del Sénia i Associació Territori Sénia. Ha començat Alfons Montserrat donant la benvinguda i seguidament Tere Adell ha presentat els resultats de la collita 2016 de la Marca de Garantia “Aceite Farga Milenaria”, que tot i la sequera de l’estiu passat han segut bastant positius. A continuació han intervingut diversos representants dels molins demanant una major col·laboració de les administracions. Els 3 dirigents autonòmics s’han compromés a estudiar estes peticions per al futur.

Data: 10-05-2017
 Foto ampliada
 
ELS 27 MUNICIPIS
Dades dels municipis
Vídeos dels municipis
Webs Ajuntaments
 
BUTLLETINS OFICIALS
 
BUTLLETINS OFICIALS
 
ENLLAÇOS ÚTILS
 
Serveis
Àlbums
Enviar missatge
Cercador